KAIKKI styling blog investeren in interieuradvies

7 redenen waarom een interieuradvies de investering waard is!

Nog nooit zijn we zoveel thuis geweest! Nog nooit is er zoveel geïnvesteerd in woningen. Er wordt volop verbouwt, geklust en verhuisd. Juist omdat we gemerkt hebben dat onze woningen niet volledig naar ons zin zijn. Een interieuradvies is de perfecte manier om jouw interieurdromen waar te maken. Het is een investering, die jou aan het twijfelen kan brengt. Wat logisch is want het is veel geld wat je uitgeeft. Misschien denk je wel, laat ik zelf maar beginnen en kijken waar ik uitkom. Je weet prima wat je mooi vindt en je twijfelt of een interieuradvies wel het geld waard is.
Jazeker, een interieuradvies door een goede interieurstylist de investering waard!
Met een interieuradvies bespaar je juist veel geld en het levert zoveel meer op dan dat je investeert. Veel belangrijkere zaken zoals kostbare vrije tijd, een eindeloos thuisgevoel en geen stress!
Daarom de 7 redenen waarom een interieuradvies de investering meer dan waard is!

1.Een interieuradvies voorkomt (dure) miskopen.
Een interieuradvies bevat een moodboard en een indelingsplan. Aan de hand van het moodboard wordt de sfeer bepaald van de ruimte. Je vindt hierin de kleuren en structuren terug die in de woning worden toegepast. Niet alleen kleuren voor aan de wand maar denk ook zeker aan de meubels en aankleding van de woning. Met een indelingsplan of te wel een plattegrond (op schaal getekend), weet jij precies welke meubels er waar moeten te komen staan. Er is rekening gehouden met een optimale indeling zodat meubels niet verdwijnen in een ruimte en niet te groot of te klein uitvallen zodat er genoeg ruimte is om te bewegen in de ruimte. Aan de hand van het moodboard en het indelingsplan weet jij precies welke meubels er gekocht moeten worden en voorkom je dure miskopen van meubels die na het plaatsen toch niet blijken te passen of waarvan de kleur/ materiaal niet blijkt te passen in de woning. Denk voorbeeld aan een bank die toch snel €1000,- kost!

KAIKKI styling Vrijstaande woning Joure plattegrond interieuradvies

2. Je bespaart flink wat (vrije) tijd in het toch al drukke (gezins) leven.
Heel leuk uren slenteren in de woonwinkels om te kijken naar wat jij mooi vindt maar het kost zo enorm veel tijd. Met een interieuradvies op zoek kan je gericht en snel inkopen doen. Een goede interieurstylist kan je zelfs jou de gewenste meubels leveren. Of de verf en behang voor je inkopen. Het leven als al druk genoeg met werk, sporten en sociale verplichtingen. We hebben soms amper tijd om gewoon even te genieten met het gezin! Heerlijk toch als je dan niet weekenden hoeft bezig te houden met de inrichting van jouw droomwoning! En wat is nou meer kostbaarder dan tijd!

KAIKKI styling sfeerimpressie interieuradvies door interieurstylist

3. Met sfeerimpressies en/ of 3D beelden kan je perfect zien jouw woning eruit komt te zien.
Met een sfeerimpressie en/ of 3D ontwerp laat je jouw woning en het interieur tot leven komen. Je kan zelfs een virtuele wandeling door jouw woning maken. De perfecte manier om te beleven hoe kleuren, materialen en meubels in jouw woning staan! En om te zien hoe alle losse elementen een mooi geheel vormen.

4. Een interieuradvies voorkomt verkeerde kleurkeuze.
Je verft jouw muren maar de kleur is totaal anders dan verwacht. De kleur die jij zo mooi vond blijkt volledig verkeerd uit te pakken. Hij lijkt bij lange na niet op de kleur die jij dacht gekocht te hebben. Een interieurstylist zorgt voor de juiste kleur die bij jou en jouw woning past. Dit is niet zomaar een kleur uitkiezen. Er zijn vele factoren die invloed hebben op kleur. Denk hierbij aan hoe het licht de woning invalt en hoeveel licht er in de woning komt. Maar ook de vloer (kleur en materiaal) en raambekleding hebben invloed op de lichtinval.
Licht vanuit het noorden maakt bijvoorbeeld een kleur veel koeler en licht vanuit het zuiden maakt een kleur veel warmer. Hierdoor kunnen kleuren compleet anders uitpakken dan verwacht. Een interieurstylist houdt bij het kiezen rekening met alle factoren die kleuren beïnvloeden zoals de lichtinval en hoe de woning gesitueerd is.

KAIKKI styling interieuradvies kleuradvies

5. Je wilt niet een interieur zoals iedereen al heeft.
Het copy en pasten van een interieur zie je niet zitten. Er zit niets persoonlijk is. Een interieurstylist zorgt altijd voor een persoonlijk interieur die jou (en jouw gezin) reflecteert en heeft creatieve oplossingen en ideeën om jouw interieur speciaal te maken. Je kan al je interieurdromen doorgeven en bespreekbaar maken. Het is niet voor niets dat een interieuradvies dromen laat uitkomen!

6. Een interieuradvies neemt (keuze) stress weg.
Waar moeten licht- en electriciteitspunten komen, welke keuken past het beste in onze nieuwbouwwoning die past over 2 jaar klaar is… Welke kleur bank moet ik? Een ronde eettafel of rechthoekige? Kies ik voor behang of ga ik alleen verven? Je ziet door de bomen het bos niet meer door alle keuzes, kleuren en opties. In interieurstylist ontzorgt je in het maken van de juiste keuzes!

En het allerbelangrijkste!!!!

7. Een interieurstylist vertaalt jouw ideeën naar een concreet plan.
Laat je opties zien waar jij nooit aan gedacht had met creatieve, leuke oplossingen en ideeën. Een interieurstylist zorgt voor een geheel, rust, gezelligheid en persoonlijkheid in je interieur.

Alle ingrediënten voor een interieur van jouw dromen!

KAIKKI styling 3D ontwerp