KAIKKI styling plateau voor paasdecoratie

DIY Paasdecoratie

DIY Eenvoudige paasdecoratie!

Het internet staat vol met inspiratie en zo kwam ik deze DIY tegen. Een super kek en mooi plateau.

Ik was gelijk verliefd op de vorm en deze DIY is perfect voor paasdecoratie. Hoe dit plateau maakte lees je hieronder!

Het lijkt wat gecompliceerd maar het is makkelijker dan je denkt.
De helft van de benodigdheden had ik al in huis liggen. De rest voor het plateau haalde ik bij de Action. De paasdecoratie zoals de haasjes kocht ik bij Hema.

KAIKKI styling benodigheden DIY paasdecoratie

Benodigheden:
– Schaal (Ca €2,50 Action)
– Pizza Bord (Ca €2,30 Action)
– Primer in Spuitbus – wit (Ca €2,30 Action)
– Verf – kleur naar keuze
– Verf Kwast
– Montage Lijm (Ca €1,99 Action)

KAIKKI styling buiten voor DIY
KAIKKI styling DIY primer pasen

Ik kan dus echt niet verven zonder knoeien, laat staan een schaal en bord spuiten zonder dat de hele woning eronder zit, mijn handen ect eronder zit. Ik koos er daarom voor om het spuiten van de primer op de schaal en het bord buiten te doen. Oude kleren aan, een doos en voor de zekerheid nog een extra kleed eronder. Voordat je begint met het aanbrengen van de primer is het belangrijk om de schaal en het bord goed schoon en vetvrij te maken. De primer spuit je op de schaal en het bord zodat de verf daarna goed hecht. Anders heb je als resultaat een hele vlekkerig plateau voor jouw paasdecoratie. Of nog erger elke keer als je jouw DIY aanraakt dat de verf er afgaat. Dat wil je niet dus primer is de oplossing!

KAIKKI styling Marijke verven DIY paasdecoratie
KAIKKI styling verf mushroom voor decoratie pasen

Laat de primer goed twee uren drogen/ uitharden voordat je ze beide gaat verven.
Ik had nog een restje Mushoom staan van LAB Paint die ik gebruikte voor deze DIY paasdecoratie. Dus heb je nog een restje staan in een mooie kleur die in jouw interieur past en bij jouw paasdecoratie, gebruik deze. Heb je geen restje meer staan? Bestel van bijvoorbeeld een sample van LAB Paint of Farrow & Ball. 

KAIKKI styling DIY project paasdecoratie
KAIKKI styling lijmen van schaal

Ik heb expres de schaal en het bord twee keer geverfd voor een perfecte dekking. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik erg ongeduldig was met het wachten totdat de verf droog was omdat ik het plateau graag wou showen. De volgende stap was dan ook de schaal op het bord plakken. Smeer de lijm op de bodem van de schaal. Wees niet te zuinig. Liever een beetje te veel dan te weinig voor mooi en stevig resultaat. Ik heb het bord op de kop gelegd en zo de schaal erop geplakt. Een centimeter erbij om te kijken of de schaal wel in het midden zat. Goed aandrukken en restjes lijm zijn makkelijk weg te vegen met een stukje keukenrol. Ik heb het plateau gelijk omgedraaid en zo een dag laten drogen.

Na 24 uur kon de paasdecoratie erop. Ik koos voor twee schattige paashaasjes van Hema samen met een kleine kandelaar met kaars die ik nog thuis had liggen.
En klaar is jouw DIY paasdecoratie!

KAIKKI styling DIY paasdecoratie