KAIKKI styling blog DIY palletbank

DIY palletbank

Wat is er nou fijner op een warme zomerse dag heerlijk te kunnen genieten op een schaduwrijke plek in de tuin.

We hadden in de achtertuin al een lekkere loungeset op een mooie zonnige plek en onze buiteneettafel staat onder de veranda. Maar een echte chill plek op een koelere schaduwrijke plek in de tuin hadden we nog niet. Ook was er niet veel ruimte over in de tuin met een buitenspeelkeuken en een iets te grote trampoline voor onze dochter. De enige mogelijkheid om iets neer te zetten was onder de boom. Daar zit een verhoging waar de vorige bewoners de boom ingeplant hebben. Maar ja, niet echt de plek om echt een bankje neer te zetten.
Van alles heb ik bedacht maar niets zinde me. Totdat ik tot deze geweldige ‘do it yourself’ kwam. Een zelfgemaakte pallet bank!

Wat heb je nodig:
– aantal houten europallets naar keuze. Je kan ook andere pallets nemen maar europallets zijn het stevigst en gaan het langste mee. Ik heb voor onze pallet bank 4 pallets gebruikt.
– tuinmeubelbeits, kleur naar keuze. Ik heb gebruik gemaakt van de Cetabever tuinmeubelbeits white wash.
– kwasten.
– schuurmachine.
– zaag.
– schoonmaakmiddel
– palletkussen. Ik heb grijze palletkussen set gekocht bij de Karwei.

Ik ben begonnen met de pallets helemaal op te schuren en daarna schoon te maken.
Daarna heb ik van twee pallets één strook verwijderd om de pallet passend te maken aan de rug kussens. Vervolgens nogmaals opschuren en weer schoonmaken.
Nadat ik zeker wist dat de pallets goed schoon waren ben ik aan de slag gegaan met de tuinmeubelsbeits. Om een mooi effect te krijgen de pallets een optimale beschermlaag te geven heb ik de pallets voorzien van 3 lagen beits. Na elke laag heb ik de pallet opnieuw licht opgeschuurd. Niet met de schuurmachine maar met de hand, heel oppervlakkig.
KAIKKI styling DIY blog palletbank schuren

Ik heb de pallets goed twee dagen laten drogen om te voorkomen dat de palletkussens uiteindelijk aan de pallet blijven plakken of rare vlekken krijgen. Geduld is niet mijn beste eigenschap maar soms moet je.
Zo blij als een klein kind begon toen het leuke gedeelte. Alle eindjes aan elkaar knopen.
In de ophoging zat boomschors, je begrijpt het al dat kon natuurlijk niet. Dus eerst al het schors eruit geschept en daarna opgevuld met mooie witte kiezels. De pallets juist neergezet. Aan beide kanten van de boom de kleinste pallets tegen de muur en de grote pallet er strak tegenaan zodat er geen bewegingsruimte is. De palletkussens op de pallets, wat leuke kussens ter aankleding en sfeervolle solar verlichting in de boom.

En zeg nou eerlijk, is dit niet een heerlijk plekje om op een hete zomerse dag de schaduw op te zoeken of om op een zwoele zomeravond met je lief een wijntje te drinken bij de vuurkorf.
KAIKKI styling schaduwrijke plek blog

KAIKKI styling Marijke palletbank DIY