KAIKKI styling portfolio Joure realisatie

Een warme deken als thuis!

Thuis, een plek waar je jezelf kan zijn en die aanvoelt als een warme deken.

Eind vorig jaar kwam er een hulpvraag binnen voor een hoekwoning in Joure.
De wens was dat de woning helemaal de bewoners reflecteerde, een thuis, waar je binnen komt en een echte warme deken voelt!
Warme zachte tinten maar er mocht ook wel iets spannends in. Het belangrijkste was dat het een plek zou worden waar ze zich helemaal thuis zouden voelen en helemaal zichzelf konden zijn.

KAIKKI styling portfolio Joure woondecoratie
KAIKKI styling portfolio Joure eetkamer

Ik koos voor een lichte warme basis. Een mooie natuurlijke kleur in huis op de muren. Om de lange muren iets te doorbreken hebben we in dezelfde tint een natuurlijk geweven behang toegepast. Doordat deze natuurlijk geweven is, lopen de banen niet recht waardoor het echt een doorbreking van de muur is.

Gezelligheid en lekker (lang) tafelen met familie en vrienden stond hoog op het verlanglijstje. Het warme deken gevoel moet gedeeld worden. Een 6 persoonstafel is dan wel een must. Een eetkamer bank was de perfecte oplossing in verband met de looproute in huis. Dit meubel hebben we doorgetrokken over de hele lengte van de woning. Ideaal voor super veel opbergruimte maar ook om accessoires op te zetten en het kan fungeren als tv-meubel.

KAIKKI styling portfolio Joure rotan kast

In de voorkamer was de wens een relaxte zithoek met het liefst een hoekbank omdat je daar zo lekker op kan chillen. Al snel bleek dat een hoekbank niet optimaal zou zijn qua looproutes in de woning en qua zichtlijnen. Daarvoor hebben we wel een topoplossing gevonden. Een riante 4 persoons zitbank met een hocker. Door zijn vorm en materiaal is de bank extreem uitnodigend. Sā€™ Avonds kan de hocker bij de bank geschoven worden en je hebt de meest ideale chill plek. Lekker met het deken de bank op om volledig op te laden na een lange dag. Doordat de bank midden in de voorkamer staat heb je een goede verhouding ten opzichte van de tv en hou je ruimte over achter de bank. Hier staan wat bakken met speelgoed verstopt šŸ˜‰ en een hele gave rotankast.

De verlichting die toegepast is gaat helemaal in het interieur op. De wandlampen blenden met de kleuren in huis en geven perfect lichtspeling in huis. De rotan wandlamp is echt een eyecatcher aan de lange wand geworden!

Voor net iets meer pit in huis kozen we om met twee accent kleuren te werken. Roze en lila paars. Deze beide kleuren geven vrolijkheid maar reflecteren ook echt de persoonlijkheden van de bewoners. We pasten deze kleuren toe in de wandbekleding zoals schilderen met kekke vormen en in accessoires. In de accessoires hebben we zoveel mogelijk met ronde vormen gewerkt om de rechte lijnen in huis te onderbreken.

KAIKKI styling portfolio Joure scandinavische design bank BySidde

Als finishing touch van de woning en om het geheel iets meer body te geven kozen we bewust voor zwarte houten jaloezieƫn. Jaloezieƫn zijn perfect om met het licht te spelen in huis. Doordat je ze kan zowel naar boven kan draaien als naar beneden kan je zelf kiezen om veel licht of juist weinig licht de woning binnen te laten komen. Voor het huiselijke gevoel raad ik altijd aan om over gordijnen toe te passen. In dit geval een inbetween in een zachte natuurlijke tint.

En zo geschiedde het dat als je nu de woning binnen stapt je omarmt wordt door een warme deken. Het is het perfecte huis voor de bewoners geworden en ze genieten nog elke dag van hun #woongelukkigst gevoel!

Meer foto’s van dit project vind je ook terug in de portfolio.
Foto zijn gemaakt door Martine Samplonius.