KAIKKI styling interieurstylist Marijke Jorna interieuradvies

Hoe ga ik te werk?

Hoe is nou eigenlijk een interieuradvies opgebouwd?

Een interieuradvies is opgebouwd uit verschillende stapjes om zo tot een mooi geheel van jouw interieur te komen. Een indelingsplan, sfeerimpressies, kleur- en materiaaladvies en een stylingsplan. Maar wat houdt dit nou eigenlijk allemaal in.
In deze blog neem ik je in hoe een interieuradvies eruitziet!

Elk interieur is anders en heel erg persoonlijk. Daarom kom ik bij je langs om kennis met jou te maken. Zo leer ik je persoonlijk beter kennen en kan ik jouw huis en ruimtes bekijken waar je advies bij nodig hebt. Van tevoren stuur ik je een vragenlijst op zodat ik goed voorbereid bij jou thuiskom. Je kan vragen verwachten zoals wat is de behoefte, welke meubels moeten bewaard worden, welke kleuren vind je mooi, wat vind je absoluut NIET mooi en wat is jouw budget. Samen bespreken we alle wensen en behoeftes zodat ik altijd jouw persoonlijke touch mee kan nemen in het ontwerp. Na dit gesprek werk ik jouw plan verder uit.

Een interieuradvies is opgedeeld in:

✓ Moodboard; een abstracte collage van beelden die de sfeer, kleuren en materialen weergeven. Deze is helemaal gebaseerd op jouw persoonlijke wensen. Hierop zijn nog geen daadwerkelijke meubels en dergelijke te zien zodat het echt een reflectie van sfeer is! Spreekt het moodboard jou aan? Dan wordt het moodboard de uitgangspositie voor jouw interieuradvies!

KAIKKI styling moodboard interieurstyling

✓ Meerdere sfeerimpressies; een combinatie van beelden bij elkaar gelegd om duidelijk beeld te krijgen hoe de woning er uiteindelijk uit komt te zien. Je ontvangt één sfeerimpressie waarop het moodboard vertaald is in meer concrete beelden zodat je ziet hoe het moodboard vertaald is! Daarbij maak ik nog één a twee sfeerimpressies van hoe een bepaalde hoek in jouw woning er in werkelijkheid uit komt te zien.

KAIKKI styling sfeerimpressie interieuradvies

✓ Indelingsplan; een plattegrond op schaal waarop precies af te lezen is waar welke meubel komt te staan. Zo voorkom je dat een bank te groot blijkt te zijn of dat de eettafel in een looproute staat. Daarbij hou ik een indelingsplan rekening met de bewegingsruimte van jou en jouw gezin. Een indelingsplan is de reflectie van de perfecte en meest praktische indeling van jouw woning!

✓ Kleuradvies; een duidelijk overzicht met de gebruikte kleuren in de woning en hoe deze toe te passen. Natuurlijk krijg je ook kleurstalen mee! Dit kunnen verfstalen zijn maar ook behangstalen.

✓ Materiaaladvies; een combi overzicht van de meubels, vloeren en raambekleding. Je krijgt hier een overzicht van zodat je goed kan zien wat de verschillende materialen samen uitstralen. Bij materialen moet je denken de vloer, raambekleding, vloerkleed en de meubels. Waar mogelijk ontvang je natuurlijk zoveel mogelijk samples om zo een tastbaar gevoel te krijgen.

KAIKKI styling interieuradvies aan huis

✓ Stylingsavies; een overzicht van de accessoires die je kan toepassen in jouw woning, je krijgt ook een overzicht mee waar je deze kunt plaatsen. Het stylingsadvies is volledig afgestemd op de kleuren en materialen van jouw woning.

✓ Shoppinglijst; een overzichtelijk ‘boodschappenlijstje’

Maar ik laat je nog niet alles zien want er moet ook een verrassingseffect blijven bestaan 😉

Zodra alle puntjes op de ‘i’ staan, kom ik bij je thuis om het gehele plan te presenteren. Samen met grijpbare voorbeelden van alle kleuren en materialen die we in jouw woning gaan toepassen.
Uiteraard ontvang je van mij een geprinte versie. Hiermee kun je gelijk aan de slag!

De pakketten zijn naar wens uit te breiden met:
✓ Lichtplan; voor een optimale sfeer en beleving. De meesten mensen vergeten licht. Dit terwijl het wel essentieel is voor de beleving van jouw interieur. De weinig licht maakt een woning donker en kan depressief overkomen. Te weinig licht kan te veel prikkels opleveren.

✓ 3D beelden; de optimale beleving van jouw nieuwe woning. Vind jij het lastig om alles bij elkaar te zien en wil jij graag weten hoe jouw interieur er in werkelijkheid uit komt te zien? Met 3D beelden komt jouw interieur echt tot leven, je kan zelfs een virtuele wandeling door jouw woning maken.

KAIKKI styling 3D ontwerp

✓ Shopbegeleiding; zie jij het shoppen naar alle producten niet zitten of ontbreekt het je aan tijd? Geen probleem. Ik neem dit met alle liefde voor je over. Wie weet nou beter wat jij nodig hebt en wat in jouw budget past als de maker van jouw interieuradvies 😉

✓ Afstylen van de gewenste ruimte; wil je graag letterlijk de puntjes op de ‘i’ hebben staan? Dan kom ik bij je langs om jouw woning volledig af te stylen met de leukste accessoires!

Nadat ik bij jou thuis ben geweest om het uiteindelijke plan te presenteren, blijf ik jouw sparringpartner! Je mag me altijd een berichtje sturen met een update of een vraag!

Wil jij samen met mij jouw droom interieur werkelijkheid maken?
Klik dan hier om snel een vrijblijvende afspraak te maken!