KAIKKI styling By SIDDE Nord Beach Sandy

KAIKKI styling x By SIDDE – Marijke Interieurstylist

In maart was ik uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de inspiratie studio van By SIDDE in Eerbeek. Met mijn auto vol met toffe accessoires ging op weg naar Eerbeek om twee gave banken te stijlen. Een droom voor mij als interieurstylist. Hier lees je de blog die By SIDDE schreef over Marijke interieurstylist KAIKKI styling.

We vertellen het verhaal van de Friese, vrolijke en eigenwijze interieurstylist KAIKKI styling.

KAIKKI styling x By SIDDE – Interieurstylist Marijke
KAIKKI styling Marijke jouw interieurstylist

Hoe Marijke’s verhuizing haar carierrepad compleet veranderde
Dit is Marijke, een interieurstyliste met hart voor het vak! Je zou het niet zeggen, maar tot een paar jaar geleden was ze nooit met interieur bezig geweest. Met het verbouwen en inrichting van haar eigen woning kwam daar grote verandering in. Ze maakte het hele interieurplan zelf, zonder ervaring… en dat pakte goed uit! Het resultaat werd prachtig en haar liefde voor interieur ontpopte. Vrienden en familie merkte haar talent op en spoorde haar aan om er meer mee te doen.

In juni 2021 gooide ze haar carrière pad om. Haar managementfunctie bij een klantenservicebedrijf liet ze los en ze besloot op haar doelen en dromen af te gaan… het maken van interieuradviezen voor mensen om haar heen! ‘Een sprong in het diepe’ noemt Marijke het. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Inmiddels, bijna een jaar verder, loopt ze over van de leuke klanten en opdrachten. Vandaag deelt ze haar interieurstijl, aanpak, ideeën en dromen met ons… 

KAIKKI styling BY SIDDE Interieurstylist Marijke
KAIKKI styling By SIDDE vazen Zuiver &k amsterdam
KAIKKI styling By SIDDE lente styling

Speels, spannend & eigenwijs
Kenmerkend aan Marijke is haar unieke aanpak, die bij elk project weer totaal anders is. Van woonboerderij tot nieuwbouwwoning. Elke woning vraagt weer om een ander interieur. En niet alleen elke woning, ook elke klant heeft verschillende wensen! Marijke luistert goed naar die wensen, maar probeert dat juist ook om te draaien. Ze zoekt de spanning op en kiest voor het onverwachtste. Ze komt met voorstellen, waar de bewoners zelf niet aan hadden gedacht. De enthousiaste reacties maken Marijke blij, daar doet ze het voor.

In de setting met hoekbank Nord in Beach Sandy zien we die eigenwijze en speelse interieurstijl van Marijke goed terugkomen. Ze kiest voor woonaccessoires van toffe merken, zoals HK Living, maar combineert deze met originele vondsten, die je niet overal terug ziet komen. Marijke is niet bang voor kleur. De lichte bank, het ronde vloerkleed en de witte muren zorgen hier voor een rustige basis.

KAIKKI styling moodboard Groningen

‘Ik besteed veel tijd aan de klant’
Marijke gaat in een project vaak langs bij de klant. Persoonlijk contact, door veel tijd te besteden aan haar klanten, is haar onderscheidende kracht. ‘Iedereen heeft een eigen stijl en ik kan in principe in elke kleur denken, maar het belangrijkste is toch echt de klik!’ Vertelt de interieurstylist. Ze is enthousiast en deelt veel filmpjes van het hele proces via social media, om haar volgers op de hoogte te houden en te inspireren. Ook na de oplevering houdt ze contact en is ze nieuwsgierig hoe het plan in uitvoering is geworden. Haar persoonlijke aanpak trekt veel mensen aan, wat dit vak voor Marijke ontzettend leuk maakt.

KAIKKI styling By SIDDE blauwe accessoires
KAIKKI styling sierkussen knot Design House Stockholm
KAIKKI styling By SIDDE Nomi Groovy Grey

Lichte basis
Nomi in Groovy Grey stylt Marijke met blauwe items. Blauw is helemaal terug van weg geweest! De lichte basis, die in al haar plannen terug te zien zijn, komt ook hier weer duidelijk naar voren. Marijke werkt graag met By SIDDE banken in haar adviezen. Ze kwam By SIDDE tegen op Instagram, maar na het zien van de banken via de woonbeurs was ze opslag verliefd. De modellen zijn in elke woonstijl te gebruiken, ze hebben een tijdloos design en budget-technisch zijn ze ook fijn te gebruiken in de stylingplannen.

KAIKKI styling coffee table Hay
KAIKKI styling velvet kussen HKliving
KAIKKI styling blauw in huis

KAIKKI styling
Deze interieurstylist denkt overal tot in de puntjes over na, alles moet kloppen. Zo ook de naam van haar onderneming. Voor Marijke was het belangrijk dat de naam van haar onderneming paste bij haar als persoon. Hoe ze op de naam KAIKKI styling is gekomen? Dat zit zo: Marijke spreekt maar liefst 7 verschillende talen, een echte talenknobbel dus. Vanaf haar laptop tikte ze fanatiek oneindig veel woorden in allerlei vertaalsites. Uiteindelijk kwam ze op het woord ‘KAIKKI’ wat ‘alles’ betekent in het Fins. Marijke stylt namelijk alle ruimtes, van woonkamer tot slaapkamer, van woonboerderij tot nieuwbouwhuis. ‘Het klinkt goed en het straalt precies uit wie ik ben. Eigenwijs, speels en persoonlijk.’ – Marijke

KAIKKI styling portfolio Joure woonkamer

Zelfvoorziendend op een droomboerderij in het noorden
Dat is de droom van Marijke en haar gezin. Niet alleen omdat ze dan alle vrijheid heeft om van die woonboerderij naar haar eigen hand te zetten. Maar ook om samen op het Friese platteland te leven in een ruime woning met een grote tuin. Het idyllische plaatje, waarbij ze haar eigen gewas verbouwt en zelfstandig kan rondkomen… duurzaam, leuk en een droom voor in de verre toekomst.

Kan jij interieuradvies gebruiken en ben je enthousiast over het verhaal van interieurstyliste Marijke? Meer van haar projecten zijn te zien via haar website en social media, of neem direct contact op.  

Geïnspireerd geraakt door alle interieurstylistes? Welke past het beste bij jouw woonstijl?