KAIKKI styling enthousiast origineel en eigenwijs

KAIKKI styling

KAIKKI styling; enthousiast, origineel en eigenwijs!

Waar komt de naam KAIKKI styling vandaan? Een vraag die ik regelmatig krijg. Dus werd het tijd om deze in een blog uit te lichten!

In 2019 heb ik me laten omscholen tot interieurstylist met het idee om ‘ooit’ voor mezelf te beginnen. Daar moest een passende naam bij gevonden worden. In de eerste brainstormsessie kwamen namen met mijn eigen naam voorbij. Dit vond ik niet heel origineel en daarbij wist ik dat ik als ik ooit zou trouwen ik de naam van mijn toen nog vriend zou overnemen. Dus een achternaam gebruiken was vandaar geen optie.

KAIKKI styling alles styling fins

Aangezien ik enkele talen machtig ben, ben ik gaan zoeken naar woordjes die ik kon vertalen naar een taal ik die spreek. In het Fries, maar ik wou me niet gelijk alleen maar binden aan de provincie (groots dromen hè). Engels, bekt lekker maar was het net niet. In het Spaans, klinkt altijd heerlijk maar mijn persoonlijkheid kwam niet echt tot zijn recht. Duits, hoe erg ik van die taal hou, kon ik niet een mooi woord vinden dat ook duidelijk was. Niet is het Fries, Nederlands, Engels, Duits, Spaans of Frans klopte. Dus dan maar over een hele andere boeg.

Ik heb een vel papier genomen en allemaal woorden opgeschreven die bij mijn persoonlijkheid passen. Ik was destijds in loondienst op een klantenservice, bedacht ideeën voor originele fotoshoots (zwangerschaps bekendmakingen, zwangerschaps shoots, kerstkaartjes, verjaardags shoots voor kids) en begon net met sporten. Daar zocht ik eigenlijk een woord bij.

Ik ben als persoon vrij ‘bubbly’, enthousiast, extravert en een tikkeltje eigenwijs 😉. Iets wat de naam Marijke je niet verteld. Dus een woord was meer omvattend, makkelijk was deze zoektocht niet.

KAIKKI styling bedrijfsnaam autoreclame

Ik hou van de Scandinavische woonstijl en Scandinavisch design. Dus ben het in die hoek gaan zoeken. Op een gegeven moment kwam het woord ALLES op mijn pad! Deze ben ik ook weer gaan vertalen maar nu ook in de Scandinavische talen. In het Fins kwam er KAIKKI uit.

Wat ik heerlijk eigenwijs en origineel vond klinken. Daarbij noemt mijn familie mij Rijkie wat weer ruimt. Gelijk viel alles op zijn plek! KAIKKI styling 🤎

Ook al is KAIKKI styling voor sommige mensen een bekkenbreker 😬 ben ik meer dan blij en gelukkig met de gekozen bedrijfsnaam. Het is echt op en top Marijke. En eigenlijk iedereen die ik de uitleg over KAIKKI styling geef zegt ook, ja deze naam is gewoon wie jij bent en wat je voor ons maakt.

Logo van KAIKKI styling