KAIKKI styling Marijke interieurontwerper

Hoe ontwerp ik?

Een interieuradvies kan ik in elke stijl en in elke gewenste kleur maken. Van industrieel naar vintage en van eclectisch naar design. Ik kan me in elke situatie en in elke wens van mijn opdrachtgevers verplaatsen. 

Wel zie je in mijn ontwerpen belangrijke facetten terugkomen. Tenminste facetten die ik belangrijk vind in een interieur.

Een lichte basis zodat de woning heerlijk oplicht. Het spel van daglicht en schaduwlijnen vind ik erg mooi terug te zien. Het voordeel bij een lichte basis is dat je alle kanten op kan met het kleurgebruik van bijvoorbeeld de muren. Als ik met donkere kleuren werk, zorg ik voor geen grote contrasten. Bijvoorbeeld een donkerblauwe muur daarnaast een witte muur. Dit contrast is knalhard. Dan kies ik ervoor om een mooie lichte natuurlijke tint ernaast te zetten zodat de donkerblauwe kleur meer in balans is en warm oogt!

In mijn ontwerpen maak ik gebruik van speelse effecten. Dit kan op verschillende manieren toegepast worden. Ik hou niet zo van regeltjes ­čśë Een hele muur in ├ę├ęn kleur zie je niet zo vaak bij mij. Vaak wel een leuke onderbreking. Een kleur de hoek om of ineens naar 30 cm afronden met een rechte lijn of een ronding. Ook zijn de lijnen in kleuren aan de muur nooit gelijk zodat het altijd een interieur is wat niemand anders heeft! Daar komt mijn eigenwijsheid om de hoek kijken.

KAIKKI styling interieurontwerp indeling

Ik gebruik in mijn ontwerpen geen overdaad aan accessoires. Minimalistisch kun je het niet noemen maar ik vind het belangrijk dat een interieur in balans is. Dat het rust en eenheid uitstraalt zonder dat het onrustig wordt. Ik plak ook niet elke vierkante centimeter muur vol met poster, schilderijen, wandplanken ect.

In mijn interieuradviezen staat jouw wens voorop! Het is jouw interieur die jou (en jouw gezin) reflecteert. Ik vind het belangrijk dat het interieur echt persoonlijk is. Door bij de kennismaking, het eerste adviesgesprek en gedurende het ontwerpproces goed te luisteren en een persoonlijke band op te bouwen komen echt jouw wensen en jouw idee├źn naar voren! En altijd met persoonlijke items. Ik steek veel tijd in om jou echt te leren kennen en vind de persoonlijke connectie erg prettig om goed een interieuradvies neer te zetten. Daarbij ben ik ook echt een mensen mens.

In mijn interieuradviezen zoek ik altijd de meest logische indeling. Hou ik rekening met looproutes in huis en de functionaliteit van meubelstukken.
Je zal nooit items terugvinden op plekken die onlogisch zijn.

KAIKKI styling portfolio Joure poster

En misschien wel het belangrijkste aan hoe ik een ontwerp maak….
Ik hou rekening met de toekomst! Over 5 jaar zijn de trends anders en kijk jij ook weer anders tegen jouw interieur. Wil je wel weer eens iets anders. Doordat de basis knetterhard staat, kan jij met minimale aanpassingen een ander interieur realiseren door een andere kleur op de wand en de accessoires aan te passen! Zo is en blijft het interieur persoonlijk maar kan het wel met de tijd mee veranderen zonder grote investeringen!

Ben jij klaar om jouw interieurdromen waar te maken?

Klik dan hier voor een vrijblijvende kennismaking!
KAIKKI styling Marijke Jorna Interieurstyliste Friesland