KAIKKI styling licht maakt of breekt de woning

Licht

Licht brengt een boodschap en licht is een emotie.

Hoe mooi jouw woning ook is bij daglicht, zonder de juiste verlichting komt deze sfeer in de avonduren nooit goed over. Zo zonde! Want je wil overdag en s ’avonds dezelfde sfeer laten zien. Zeker in de winter dagen is licht belangrijker dan ooit. Het wordt vroeg donker en op bewolkte en druilerige dagen is zelfs extra verlichting overdag niet overbodig.

KAIKKI styling blog licht bolia lampen
KAIKKI styling functioneel licht

De juiste verlichting geeft je interieur zoveel meer sfeer en laat je interieur tot leven komen. Het is dus goed om na te denken over licht als je je huis gaat inrichten en een lichtplan te maken. Dus eigenlijk een plan over welk licht komt waar.

Bij het bedenken van een lichtplan van jouw woning kan je voor uitdagingen komen te staan. Hoe zorg je voor een mooie verlichting die functioneel is maar ook sfeervol. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

KAIKKI styling kunst als verlichting

Tips:
✔️ Maak gebruik van dimmers, bijvoorbeeld bij de eettafel. Je wilt goed kunnen zien wat je op je bord hebt liggen maar met een romantisch dinertje of s ‘avonds na het eten wil je fijne warme (sfeer)verlichting hebben.
✔️ Pas lichtcontrasten toe! Maak een mooie afwisseling van scherp licht en sfeerverlichting. Dit zorgt mooie speelse effecten en je werkt net zoals overdag met lichte plekken in huis maar ook met schaduw plekken.
✔️ Heb je een mooi kunstwerk aan de muur die je graag onder de aandacht wilt brengen? Maak dan gebruik van een spot (accentverlichting) om deze ‘uit te lichten’.
✔️ Kies armaturen die goed bij je interieur aansluiten. Dit kan subtiel zijn door de verlichting helemaal in je interieur te laten op gaan maar je kan ook door echte eyecatchers gebruikten.
✔️ Gebruik licht op verschillende hoogtes in je woning. Hierdoor speel je met licht, kun je goed interieur details uitlichten en zorg je voor sfeer en gezelligheid in huis.

KAIKKI styling verlichtingsplan
KAIKKI styling verlichtingsplan verbouwing

🚨 De ALLERBELANGRIJKSTE tip voor nieuw te bouwen woningen (ook voor verbouwingen):
➡️ Begin gelijk met het maken van een lichtplan nog voordat de eerste palen in de grond staan. Je kan nu nog makkelijk dingen laten aanpassen in je nieuw te bouwen woning. In een standaard plan die je aangeleverd krijgt is minimaal gebruikt gemaakt van licht- en elektriciteit punten.
Wil je inbouw spotjes in het plafond? Waar moet de eettafel komen te staan? Waar wil je sta verlichting of wandverlichting?
Teken een indelingsplan van jouw woning op schaal uit (of laat dit doen 😉) en plan hier de verlichting op in. Met een indelingsplan weet je precies waar je basisverlichting, accentverlichting, functionele verlichting en sfeerlichting moet inplannen. Hiermee bespaar je enorm veel kosten en voorkom je het gebruik van kabelgootjes en losse bedrading in je splinternieuwe woning!

Kom je zelf niet uit jouw lichtplan? Neem dan vrijblijvend contact met me op om te kijken hoe ik jou kan helpen! 

Want zoals gezegd: Licht maakt of breekt een woning!

KAIKKI styling blog licht