Buiten naar binnen halen

Realisatie van een interieuradvies waar we buiten naar binnen hebben gehaald!

In het voorjaar van 2023 gaf ik een KAIKKI styling ontwerp interieuradvies voor een toffe woning met nog een toffer uitzicht in Tersoal. Inmiddels is de woning helemaal af en zijn de bewoners helemaal #woongelukkgist!

Kom je mee een kijkje nemen in deze te mooie woning waar buiten naar binnen is gehaald?

KAIKKI styling natuurlijke materialen Tersoal
KAIKKI styling keukenontwerp Tersoal
Van de Veluwe naar Friesland

Verhuizen van de Veluwe naar het noorden van het land is een hele spannende stap. De bewoners waren opzoek naar rust en ruimte en nu de kinderen uit huis zijn was het hele grote huis niet meer nodig. Ze kochten een hele mooie 2-onder-1-kap woning in een landelijk dorpje met volledig vrij uitzicht! Genoeg slaapkamers om ook de kinderen een slaapplek te bieden en om zelfs nog twee werkplekken te creëren. Een droom die uitkwam voor de bewoners, een echte plek om samen ‘oud’ te worden.

Sfeer

Ons kennismakingsgesprek vond plaats in een tijdelijke woning. Een gemeubileerd appartement waar geen eigen meubels stonden en een bruine kleur op de muren zat. Helemaal niet naar de smaak van de bewoners. Ze zouden hier nog een half jaar verblijven totdat ze de sleutel van de nieuwe woning zouden krijgen.

KAIKKI styling eetkamertafel Table du Sud Tersoal

Tijdens het adviesgesprek gingen we samen opzoek naar de sfeer die de bewoners wensten.
Samen liepen we een flink aantal inspiratie beelden door totdat we op de goede lijn zaten. We legden op de bank (een eettafel ontbrak in de tijdelijke woning ;)) een mooi pallet neer qua kleuren. Een neutrale basis met groen/ aarde kleuren. Het idee was echt om buiten naar binnen te halen. De stoffen/ materialen voor de meubels moesten dan ook een natuurlijke uitstraling hebben. Luchtige gordijnen, natuurlijk geweven stoffen en houtaccenten.

De bewoners hadden al een vloer en keuken op het oog. Met de wensen qua kleuren en materialen sloten deze perfect aan op de wensen van de kleuren en materialen die we tijdens het adviesgesprek samen hadden neergelegd.

KAIKKI styling moodboard Tersoal

Keuzes
Aan mij de kunst om de kleuren en materialen te laten samen komen in de woning. De woning is niet extreem groot maar ook niet klein. Eigenlijk een typische woning met een lange muur.  De wens was een mooie zitbank met een echt lekkere fauteuil erbij.  

Opzicht niet zo lastig natuurlijk.

Ze hadden zelf nog een eettafel en stoelen die ze wouden gebruiken, misschien wel een nieuwe eettafel want aan de huidige tafel konden 4 mensen zitten plus 2 aan kop.
Naar mijn idee klopte dit niet. Met 3 uitwonende kinderen die binnen een paar jaar met partners en misschien wel kleinkinderen thuiskomen wil je een mooie ruime zitgelegenheid creëren waar nieuwe herinneringen aangemaakt kunnen worden.

KAIKKI styling interieuradvies 3d zithoek Tersoal
KAIKKI styling zitkamerstyling Tersoal

En zo eigenwijs als dat ik ben bedacht ik een andere optie voor de bewoners.
Ik besloot om een voorstel te doen om de lange muur optisch in tweeën te delen. Door het plaatsen van een kleine scheiding tussen het zit- en eetgedeelte ontstond er ruimte om een 440 cm lange eetkamerbank te plaatsen tegen de blinde muur. Bij een lange eetkamerbank hoort dan natuurlijk ook een grote eettafel. Ik koos voor een eettafel van maar liefst 300 cm. Geen rechte eettafel met hoeken. Dan zou het geheel te hard worden en overvol lijken. Dan zou je zeggen, eettafel wat heb je met de woonkamer gedaan.
Maar om juist voor een halfronde eettafel te kiezen ogen de lange lengtes het niet kolossaal maar juist zacht en warm. Door de eettafel niet in het midden van de bank te plaatsten is er een plekje over gebleven om lekker een bakje koffie te drinken met uitzicht over de prachtige tuin en nog mooier uitzicht de landerijen in.

KAIKKI styling doorkijkje Tersoal
KAIKKI styling groene keuken Tersoal

Het was een gokje om deze keuze te maken voor de bewoners en ze waren gelukkig razend enthousiast. Na de eindpresentatie was het nog even wachten op de sleutel van de woning en naar een paar maanden klussen is het een pracht plek geworden.

De bewoners zijn helemaal #woongelukkigst en lieten een meer dan mooie review voor KAIKKI styling achter.

Review 

“Omdat we een wat kleinere woning helemaal opnieuw wilden inrichten (mooi, praktisch en betaalbaar), zijn we op zoek gegaan naar een interieur stylist(e). Criteria voor ons waren dat we goed met de persoon moesten kunnen samenwerken (ruime afstemming) en dat we ook met kleinere inrichtings vragen altijd terecht konden. Met Kaikki styling (Marijke) is dat super gelukt. We hebben echt het gevoel dat het eindresultaat ” als team” hebben bereikt. Marijke heeft ons vriendelijk en professioneel door alle keuzestappen geleid. Het resultaat is fantastisch geworden! We hebben een fraai “handboek” gekregen waarin alles tot in de puntjes was uitgewerkt (tekeningen, computerschetsen, lijsten met artikelcodes, linkjes naar de gekozen meubels, lampen, enz, enz ). Ook heeft ze een mooie 3D animatie van het uiteindelijke ontwerp gemaakt. Verder heeft ze nog geholpen bij het bestellen van spullen en was ze een bereidwillige vraagbaak. Kortom: wij zijn meer dan tevreden en vinden KAIKKI (Marijke) een dikke aanrader! “

Wil jij je ook weer helemaal #woongelukkigst voelen? Klik dan hier om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen!

Foto’s zijn gemaakt door Martine Samplonius