Wauw, je bent ingeloot voor een nieuwbouwwoning. Een spannende tijd breekt aan. De financiering moet rond en voordat er überhaupt een paal in de grond geslagen is moet je al keuzes maken voor de nog te bouwen woning.
Tijd om een interieurstylist in te schakelen.
Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom nu al een interieurstylist inschakelen voor mijn nieuwbouwwoning?
De aankleding en de styling van de woning komt toch pas in een veel later stadium. Dat klopt, maar je krijgt nu al zoveel keuzes voorgesteld die allemaal invloed gaan hebben over hoe jouw woning eruit komt te zien.
Tijdens het optie gesprek ontvang je als koper van een nieuwbouwwoning meer informatie over het de woning waar jij op ingeloot bent. Naast de informatie die je had vanuit de koopbrochure krijg je bijvoorbeeld de technische plattegrond en een lijst met de meer- en minderwerk opties. De vragen die op je af gaan komen zijn bijvoorbeeld: ‘Wel of geen uitbouw?’, ‘Hoe wordt de indeling?’, ‘Voldoet de standaard indeling aan onze woonwensen’, ‘Voldoen de licht en elektra punten in huis’, ‘Is de standaard keuken mijn droomkeuken?’, ‘Wel of geen openslaande deuren’ en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Keuzes voor jouw nieuwbouwwoning
Dit zijn allemaal keuzes die je in een heel vroeg stadium maakt. Weet je niet waar je moet beginnen en hoe je deze keuzes het beste aanpakt? Dan is het tijd om een interieurstylist in te schakelen.
Als interieurstylist kijk ik met een objectief oog naar jouw nieuwbouwwoning en dan voornamelijk naar de indeling en de ligging van de woning.
We gaan samen uitvinden wat jouw woonwensen en gaan jouw interieurdromen verwezenlijken.
Woonwensen
Is de keuken de belangrijkste plek in huis dan is het belangrijk dat hier genoeg ruimte voor is. Misschien is het wel beter om de indeling van het huis helemaal om te draaien omdat je zo je in de keuken en bij die grote gewenste eettafel het meeste daglicht hebt.
Of je wilt een riante hoekbank in huis, is het dan handig om openslaande deuren te nemen?
Ik kijk voordat je al deze keuzes moet maken met je mee met wat is de perfecte indeling en wat zijn dan de loop- en beweegroutes in huis.

Indelingsplan
Bij het maken van een indelingsplan kijken we ook gelijk of de elektrapunten en verlichtingspunten wel op de juiste plekken staan op de technische tekening.
Stel je voor we hebben besloten om een grote eettafel voor 8 personen in de lengte van de woning te plaatsen. Nu blijkt dat de plafond aansluiting bij de eettafel op de originele bouwtekening een meter vanaf het midden van de grote eettafel zit. Kom je hierachter als de elektra al weggewerkt is, moet je de aannemer gaan vragen om het plafond open te breken en het punt te verplaatsen, dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Een andere optie is om bijvoorbeeld te gaan werken met kabelgootjes. Maar wie wil nou van die lelijke kabelgootjes in een gloedje nieuwe woning hebben?
Kleur- en materiaalkeuze
Bij het indelingsplan hebben we al gekeken naar wat voor soort meubelen waar komen te staan. Dan pakken we ook gelijk door met de kleuren die we in huis zullen gaan gebruiken.
Niet alleen de kleuren voor op de muren maar ook de kleuren voor bijvoorbeeld de keuken. Want ook deze moet je vaak al doorgeven voordat er überhaupt is gestart met het bouwen van jouw nieuwbouwing. Als interieurstylist begin ik dan ook altijd met het maken van een moodboard. Dit is eigenlijk gedurende het hele traject jouw houvast. Met dit moodboard kan jij heel makkelijk keuzes maken voor het uitkiezen van de kleuren en materialen voor de keuken. Welke kleur keukenkastjes wil je? Moeten de keukenkastjes strak zijn of is het mooier voor het geheel dat hier een houtnerf in de zien is? Wat voor soort keukenblad past bij het totaalplaatje?

Keuzes
Zoveel keuzes en beslissingen die je al moet nemen voordat dat de bouw van jouw nieuwbouwwoning begonnen is. En dan hebben we het nog niet eens over wat voor soort vloer je wilt toepassen in jouw nieuwbouwwoning, de kleuren aan de muur, materialen voor de akoestiek en raambekleding.
Met de huidige levertijden van meubels die rond de 16 tot 20 weken liggen is het ook al goed om hier meer dan op tijd mee te beginnen zodat je na de sleuteloverdracht lekker kan doorpakken en snel ook in jouw woning kan gaan wonen.

Interieurstylist nieuwbouwwoning
Is het een beetje veel? Geen angst! Daarvoor ben ik er als interieurstylist!
Ik begeleid je in het gehele proces en help je met het maken van de juiste keuzes die perfect aansluiten op jouw woonwensen voor jouw nieuwbouwwoning.
Van indelingsplan tot verlichtingsplan, van raambekleding tot vloerbekleding en van kleur aan de muur tot de aankleding met meubels en accessoires.
Conclusie; begin op tijd met het inschakelen van een interieurstylist zodat jij echt jouw interieurdromen kan laten uitkomen!
Nieuwsgierig hoe ik jou kan helpen?
Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken #woongelukkigst