KAIKKI styling verschillende structuren badkamer

Tegel in huis ouderwets, echt niet!

Tegels hebben op een of andere manier een ouderwets imago. Als ik aan tegels in huis denk, denk ik aan de tegelvloer bij mijn grootouders thuis. Bruin met dikke grijze voegen. Als ik bij klanten thuiskom en er ligt een tegelvloer, dan wou ik die altijd het liefst zo snel mogelijk vervangen voor een moderner product.
Maar….
Na een workshop over keramische tegels van Tegelzetter Studio en een rondleiding door een groothandel van tegels Julius van der Werf ben ik helemaal om. Tegels zijn hip en hot!
Keramische tegels, wat zijn het eigenlijk?

Keramische tegels zijn vloer- en wandtegels die gemaakt zijn van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Deze materialen worden gemend, gevormd en vervolgens gebakken op hoge temperaturen. Dit bakproces zorgt voor een duurzaam en hard materiaal dat bestand is tegen krassen, vlekken en vocht, waardoor het ideaal is voor gebruik in verschillende ruimtes in huis, zoals keukens, badkamers, hallen en woonkamers.

KAIKKI tegels in keuken Hotel Chique
KAIKKI styling keukenblad
Duurzaam

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van keramische tegels is hun duurzaamheid. De tegels zijn bestand tegen krassen, vlekken en vocht, waardoor ideaal zijn voor ruimtes die vatbaar zijn voor morsen en veel verkeer. Of je nu een druk gezinsleven hebt of huisdieren rond hebt lopen, keramische tegels kunnen tegen meer dan een stootje en blijven onveranderd. Ze zullen dus niet vervagen, donkerder worden of hun kleur verliezen.

KAIKKI styling grote keuze in tegels
Veelzijdig

Naast duurzaamheid zijn keramische tegels ook gewoon mooi. Er is voor ieder wat wils. Een meer veelzijdig product is er bijna niet. Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen beschikbaar, is er altijd een optie die past bij jouw huis. Ga je voor een marmerlook tegel, een houtlook, een kek kleurtje of betonlook? Alles is mogelijk. Zelfs hele prints (denk aan een behangprint) zie je terug op keramische tegels.

KAIKKI styling slabs en moziek op het toilet
KAIKKI styling terrazo tegels
Onderhoudsvriendelijk

Keramische tegels zijn makkelijk in onderhoud en ze zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Naast dat ze verschillende kleuren, patronen en texturen kunnen hebben heb je ook verschillende groottes in tegels. Je hebt de mozaïek tegeltjes, patroontegeltjes zoals de hexagoon tegels die een tijdlang heel trendy waren maar je hebt ook de natuursteenlook op hele grote tegels van 120 x 278 cm die een meer dan mooie en luxe uitstraling hebben. Deze giga tegels worden ook wel slabs genoemd.
Meer traditioneel zijn de 60 x 60 tegels die tegenwoordig veelal in badkamers of op vloeren gebruikt worden (kan jij het Roos Reedijk ook horen zeggen: ‘Mooie 60 bij 60 tegels’ bij Kopen zonder Kijken).

KAIKKI styling tegels in badkamer
Natuurlijke materialen

Daarbij zijn keramische tegels ook een milieuvriendelijke keuze. Doordat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen (klei en zand) zijn ze niet alleen duurzaam maar ook volledig recyclebaar. Door te kiezen voor keramische tegels draag je dus bij aan een groenere leefomgeving.

Kortom, keramische tegels zijn een uitstekende keuze, voor elk huis! Met hun duurzaamheid, veelzijdigheid, eenvoudig onderhoud en milieuvriendelijke eigenschappen geven ze niet alleen sfeer aan jou woning zijn ze ook populairder dan ooit en gaan ze jaren en jaren mee!

KAIKKI styling vloertegels in huis
KAIKKI styling iverkante tegels toilet

Heb ik jou al kunnen overtuigen om ook eens te kijken naar de optie tegels in huis? Mooi achter de keuken, op de vloer, de schouw of de badkamer?

Ik kijk graag met je mee voor de mogelijkheden! 
En anders schakelen we hulp in van de toppers van de Tegelzetter Studio 😉