KAIKKI styling De Sofa A LOTT OF SPACE

Duurzame banken op de VT wonen & Design beurs

Duurzame banken voor in huis

Duurzaamheid!

Duurzame producten worden ook in de interieurwereld steeds belangrijker en prominenter.
Jaarlijks gooien we in Europa meer dan 11 miljard kilo aan meubels weg. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Op de VT wonen & Design beurs kwam ik in gesprek met twee toffe ondernemers die beide een duurzame bank hebben geproduceerd.

Meet De Sofa

Soms kom je een onverwachte parel tegen op een beurs zoals de VT wonen & design beurs. Zo kwam ik in een leuk gesprek met Charlotte van A LOTT OF SPACE. Zij ontwierp een bank ofwel De Sofa die met jou je hele leven lang kan meegroeien en ook nog eens duurzaam is.

KAIKKI styling duurzame bank De Sofa rood

Foto van A LOTT OF SPACEF

De bank is volledig aan te passen op verschillende leefsituaties en stijlen. Vaak als je gaat verhuizen past je huidige bank niet meer in jouw nieuwe interieur, A LOTT OF SPACE komt met de perfecte oplossing, een bank die ten alle tijden aan te passen is met extra elementen voor meer zitplekken. Daarbij kan je leuningen verplaatsen, tafeltjes toevoegen en de kleur van de bank laten aanpassen aan jouw stijl. Zo wordt de levensduur van jouw bank maximaal verlengt.

De Sofa heeft een rank en slank onderstel van metaal. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; wit, zwart en roze. De metalen elementen zijn makkelijk los te schroeven voor het toevoegen van een ander element.

De stof van De Sofa is verkrijgbaar in 12 verschillende stoffen verkrijgbaar die wasbaar zijn. Zit er een dusdanige vlek op die je zelf niet kunt verwijderen, is de stof versleten na een x aantal jaar of ben je toe aan de andere kleur. Dan update, repareert en neemt A LOTT OF SPACE de hoezen! De stof bestaat voor 98% uit gerecycled polyester en de vulling bestaat voor 100% uit snijafval.

KAIKKI styling stof duurzame bank De Sofa
Meet Liv

By Sidde presenteerde op de beurs hun nieuwste recyclebare elementen bank Liv.
Er is gekozen voor duurzaamheid door bewust te kijken naar de materiaalkeuze.

KAIKKI styling duurzame bank LIV By SIDDE

foto van By SIDDE

Liv bestaat uit recyclebare materialen zoals natuurlijk plaatmateriaal waardoor de constructie niet verbrand hoeft te worden.
De constructie is verstevigd door een metalen nosag ondervering. Een polyester breisel met een 3D structuur laag, gecombineerd met een natuurlijke cocosmat. De verschillende materialen zijn 100% circulair en kunnen de materialen na gebruik worden geupcycled.

De stof van Liv is maakt van 100% harmolan, dit is een restproduct van polymeer dat tot garens gespannen wordt. Harmolan kan tot wel 10 keer gerecycled worden. Daarbij is er voor de productie van harmolan geen water nodig!

KAIKKI styling bank Liv vt wonen beurs
KAIKKI styling stof duurzame bank Liv

Een super mooie bank met een mooie look en feel en een optimaal zitcomfort, een bewust duurzame keuze!

Klik op deze link voor meer informatie over bank Liv

Wil je weten wat mij nog meer opviel op de VT wonen en Design beurs.
Lees hier het volledige verslag van de beurs.