KAIKKI styling blog vtwonen inspiratie 1

VT Wonen en Design Beurs 2019

3 oktober was het dan zover (voor mij dan)!
De VT Wonen en Design beurs in de Amsterdam RAI. Voor mij de allereerste keer dat ik daar heen ging. Voor de zomer had ik bij de eerste aankondiging via het VT Wonen tijdschrift me al aangemeld en gelijk een datum vast gelegd. Het was lang wachten tot de dag daar was.

Ik had mezelf voorgenomen om alleen te gaan. Zo had ik de tijd om te bekijken wat ik wou zonder met een ander rekening te houden en om te kunnen netwerken. Van tevoren heb ik de hele website doorgelezen en me goed georiënteerd wie en wat er allemaal was, zodat ik niets zou missen. Alleen een beetje jammer dat ik me toen niet gelijk voor bepaalde workshops heb ingeschreven. Een gemiste kans maar de volgende keer beter.

Eenmaal in de RAI aangekomen, heb ik alle indrukken goed op me in laten werken. WAUW, dit is het echte werk. Ik had me voorgenomen om eerst naar de Designafdeling te gaan. Totaal onverwachts stond ik ineens voor de stand van Joseph Klabinsky. Ik stond perplext. Ik had me toch zo goed voorbereid, niet dus. In mijn examen opdracht voor mijn opleiding tot interieurstylist hadden we een verplicht kunstwerk zitten, namelijk ‘the reflection of the youth’’ van Klabinsky. Ik heb destijds veel onderzoek naar Klablinsky gedaan, artikelen gelezen, zijn werken geobserveerd en documentaires gekeken. Ik vond het daardoor een enorme eer ofzo om echt werk van hem te zien. Ik durfde niet eens echt een foto te nemen zo overweldigend gevoel had ik. 

Na vol verbazing naar de werken van Klabinsky te hebben gekeken werd het toch tijd om verder te gaan. Ik heb ongegeneerd de banken van By SIDDE uitgeprobeerd en vol verbazing binnen gekeken bij het trendpaviljoen van Eigen Huis & Interieur.

In de hal Warm Wonen werd gelijk een duidelijk punt gemaakt. Droogbloemen zijn weer helemaal hip en trendy. Er stonden een paar sfeerhuizen waar de stand van Ariadne at Home er voor mij uit sprong. Het brocante is normaal gesproken niet mijn ding maar de combinatie van de natuurlijke kleuren en mooie materialen die ze gebruikt hebben. Helemaal super!

In de hal Modern wonen waar een aantal highlights te vinden. De VT Wonen huizen natuurlijk. Het Earth huis en dan voornamelijk de kinderkamer was mijn favoriet. Kleine meisjes dromen werden daar waar. Heerlijk zo tussen alle inspiratie door slenteren. Totdat ik ineens oog in oog stond met Marianne Luning. Weer zo’n onverwacht moment. Een beetje ongemakkelijk om een foto gevraagd en ja hoor dat was mogelijk. Ik had zoveel willen vragen maar er kwam maar weinig uit me. Marianne is toch een soort voorbeeld. Een persoon die doet wat jij heel erg wilt doen.

Met de foto op zak het rondje maar eens afmaken. Niet te missen was natuurlijk de stand van Flexa. De trendkleuren waren te bewonderen. Toch goed om de tranquil dawn in het echt te zien. De mini huisjes waren net zo indrukwekkend als de foto’s die ik al veelvoudig op instagram voorbij had zien komen. Met een kleurtester op zak werd het tijd om weer richting huis te gaan, tas gevuld met inspiratie en een glimlach van oor tot oor.

Volgend jaar ga ik weer, iets beter voorbereid en samen met iemand die dezelfde passie voor interieur heeft!

Leafs Marijke

KAIKKI styling blog vtwonen inspiratie

KAIKKI styling blog vtwonen klabinski

KAIKKI styling blog vtwonen droogbloemen

KAIKKI styling blog vtwonen marianneluning

KAIKKI styling blog vtwonen earthhouse

KAIKKI styling blog vtwonen minihuis

KAIKKI styling blog vtwonen flexa