KAIKKI styling wat kost een interieurstylist

Kosten interieurstylist

Wat zijn nou de kosten van een interieuradvies door een interieurstylist?

Wil jij graag een home make-over of een verfrissend nieuwe woonkamer? Of ga je verhuizen en wil je gelijk goed starten met een persoonlijk en uniek interieur? Of laat jij op dit moment een woning bouwen en zodra je de sleutels hebt wil je met een duidelijk plan aan de slag?! Om nou te ontdekken wat precies jouw woonwensen, jouw woonstijl, jouw ideale woonkamer of keuken eruitziet, komen er vast honderden vragen op je af.
Waar begin ik? Welke kleur is mooi? Hoe creëer ik een eenheid? Hoe zorg ik ervoor dat mijn keuken tijdloos is? Welke bank zou er goed in mijn woning passen? Waar kan ik een speelplekje voor de kids creëren zonder dat het een chaos wordt… Dit is maar een greep uit de vragen die je kunt hebben. Tijd om professionele hulp in te schakelen, om interieuradvies te vragen bij een interieurstylist.

Maar wat kost een interieuradvies door een interieurstylist?
Deze vraag krijg ik vaak. Ondanks dat ik de richtprijzen gewoon openbaar op mijn website heb staan. Ik hou nou eenmaal voor transparantie!

Een interieuradvies is niet in 1 dag gemaakt. Er gaat veel uren inzitten. Van kleine adviezen tot volledige inrichtingen. Afhankelijk van het soort project maak ik per project een calculatie van het aantal uren die ik denk nodig te hebben. Gemiddeld gaat er toch wel meer dan een werkweek aan uren in een interieuradvies zitten. Van de intakegesprekken tot moodboards maken, van winkelbezoeken voor materiaalkeuzes tot sfeerimpressies, van 3D tekeningen tot het uitwerken van de eindpresentatie van het interieuradvies.

Maar zoals gezegd hangt dit een beetje af van soort project.

Uurprijzen
De prijs per uur van interieurprofessionals zijn gebaseerd op grotendeels de kosten die worden gemaakt. Vergelijk dit eens met een aannemer. Denk hierbij aan bedrijfskosten zoals apparatuur (laptop, tekenprogramma’s, printers, fotoapparatuur), telefoonkosten, kantoorartikelen, kantoorruimte en materialen (stalen) en daarbij komen dan nog de eigen privé kosten zoals ziekenkosten, hypotheek, kinderopvang en leefgeld. En ja, sparen willen we ook nog graag omdat je vaak als zelfstandig ondernemer geen pensioen opbouwt.

Besparen
Een interieuradvies lijkt misschien prijzig. Maar als je ziet hoeveel uren dat erin gaat zitten valt dit relatief mee. Een interieuradvies verdient zichzelf weer terug!
De keuzes die in een interieurplan gemaakt worden zijn volledig op de bewoners van de woning afgestemd. Je krijgt een volledig plan aangeleverd en het enige wat jij nog hoeft te doen is de uitvoering. Dus niets geen miskopen meer (denk bijvoorbeeld aan die veel te grote bank voor jullie woning die in de winkel schitterend was maar bij jullie thuis niets doet), geen uren slenteren in woonwinkels en geen keuze stress!
En weet je hoeveel tijd het je scheelt in het toch al drukke (gezins)leven?

Klik hier ook voor de blog 7 redenen waarom een interieuradvies de investering waard is!

Budget
Een interieurstylist houdt rekening met het door jou bepaalde budget. Stel je hebt een budget van in totaal €25.000,- voor een complete interieur make-over (exclusief raambekleding en vloeren). Een interieurstylist zal altijd een plan maken die volledig voldoet aan dit budget, inclusief de kosten voor het interieuradvies. Gemiddeld zal een interieuradvies niet meer zijn dan 10% van het door jou opgegeven budget. Geef je geen budget aan, dan kan je wel eens voor verrassingen komen te staan. Een verrassing van de kosten van het interieuradvies van de stylist maar ook de kosten die uit het uiteindelijke interieurplan komen rollen. Het is daarom ook erg belangrijk om voordat je contact opneemt met een interieurstylist het budget te bepalen en deze ook bespreekbaar te maken, voor jezelf om een grensbedrag af te spreken maar ook voor de interieurstylist.

It’s all about the money
Maar wat is nou eigenlijk geld als je er zoveel meer voor terug krijgt? Je enorm veel tijd en stress bespaard hebt?  Om dat te kunnen bepalen moet je jezelf afvragen wat thuis voor jou betekend. Is het een plek waar je tot rust komt? Een plek waar je je veilig voelt? Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn? Een plek waar je graag vrienden en familie uitnodigt?  Is het een plek die jou en jouw gezin reflecteert? Straalt jouw woning gezelligheid en warmte uit?
De antwoorden zijn voor iedereen anders. Maar als er op 1 vraag een nee uitkomt dan is het tijd om een interieurstylist te vragen om je te helpen.

Voor mij zijn deze 6 vragen de kernwaarden voor een THUIS!

En dat #woongelukkigst gevoel gun ik iedereen.

Wat is dan geld nog waard?