KAIKKI styling vt wonen trendhuis kleur

VT wonen & design beurs 2022

Het was al eventjes geleden door de welbekende redenen maar afgelopen week was het eindelijk dan weer tijd voor de VT wonen & design beurs.
De beurs is voornamelijk gericht op de consument maar daardoor niet minder interessant voor mij als interieurstylist. Ik liet me volle bak inspireren, genoot voluit van de mooiste interieurs, leuke leveranciers en gezellige gesprekken!

Wat viel mij op, op de beurs? Ik neem je mee!

KAIKKI styling vt wonen woonkamer Marianne
Kleur

In de breedste zin van het woord zag je veelal kleur terug op de beurs. Warme diepe tinten. Maar ook spetterende knalkleuren.

Leuk hieraan vond ik dat er veelal is gekozen is voor een rustige basis zodat je juist helemaal met kleur kan uitpakken. Iets waar ik als stylist ook vaak voor kies. Een mooi rustig en warm geheel waarin je makkelijk kleur kan toevoegen of juist kan meegaan met trends en de seizoenen zonder dat je duizenden euro’s hoeft uit te geven.

KAIKKI styling vt wonen beurs trendhuis Marianne
KAIKKI styling vt wonen trendhuis
Duurzaam

Duurzame producten worden ook in de interieurwereld steeds belangrijker en prominenter.
Jaarlijks gooien we in Europa meer dan 11 miljard kilo aan meubels weg. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Twee toffe ondernemers spelen hier goed op in door een recyclebare bank te presenteren op de beurs. Ik heb een aparte blog geschreven over de recyclebare banken van By SIDDE en A LOTT OF SPACE. Lees hem hier

KAIKKI styling bank Liv vt wonen beurs
KAIKKI styling stof duurzame bank Liv
KAIKKI styling duurzame bank De Sofa A Lot of Space
70’s feeling

We hebben het al een tijdje in de mode, de flair broeken en de vesten/ jasjes zonder mouwen; de 70’s look. Deze komt ook steeds meer terug in het interieur. Natuurlijk in een modern jasje. Je ziet het terugkomen in behangprints, kleuren op de muur of van meubels en in de accessoires. Een heerlijk nostalgisch gevoel maar helemaal van nu!

KAIKKI styling vt wonen beurs trendhuis Fietje
KAIKKI styling retro look vt wonen beurs
Aardse tinten

We zien ze al een tijdje in de interieurwereld. Warme aardse tinten.
Naast al dat kleurgeweld, ben ik blij dat deze trend zich nog altijd doorzet. De rust en het gevoel van deze kleuren is heerlijk en zeker in het najaar. Je wilt je toch helemaal terugtrekken in dit te lekkere bed!

KAIKKI styling vt wonen beurs aardse tinten

Ook tof om te zien dat deze warme aardse tinten niet alleen in kleuren aan de muur of in stoffen terug te zien is maar ook in deze te gave keuken van Bruynzeel.

KAIKKI styling vt wonen beurs keuken inspiratie
Verlichting

Gelukkig ziet men steeds meer het nut van een goed verlichtingsplan. Een mooie combinatie van basis verlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.
Ik vind dit echt een must in je interieur. Goede verlichting. Licht breekt of maakt de sfeer in huis. Leuk op de beurs was te zien hoe dit op verschillende manieren was toegepast.

Conclusie, de beurs was kleurrijk en warm. Een plek waar je volle bak inspiratie kan op doen voor jouw nieuwe, te (ver)bouwen woning.

Wil jij interieurdromen maken?
Neem dan contact op om te kijken naar de mogelijkheden en dan maken we samen een tof interieurplan voor jouw #woongelukkigst gevoel!